TREA TEXT -> SIDE AREA -> TEXT

Follow me

quarantine survival guide.

След като преминах вече няколко стадия на лудост повреме на карантина – от говоренето си сама до изцъклените очи от стоене на компютър, стигнах и до нещо като щастие или по-скоро оценяването, че имам време да правя всички тези неща, за които преди не съм имала. По време на тези не леки времена,  малките неща дори и да ни дарят с лека усмивка започват да значат повече от преди. В така *заетия* си график намерих време да напиша къс guide с неща, които ме накараха да се усмихна и да преживявам карантина и го споделям с Вас.

Първото нещо, което се стремя да правя всеки ден е – шок – упражнения. Лесно ми писва да правя един вид заради това ги сменям всеки ден. Когато искам да успокоя ума от поредното извънредно включване си пускам Виняса Йога  с Adrienne  -практиките са добре балансирани и енергизиращи. Когато съм прекалила с кафето и съм намерила прекалено много мотивация от не знам и аз къде правя упраженнията на Caro Daur. Опрделено не са от най-лесните, но след това имам мускулна треска, а както всички знаем – no pain, no gain. Друг, и много любим вариант, е да си пуснете britney spears и да се раздавате докато не почне да ви се пие.. Тогава пак може, но ако е споделено е по -забавно! Изтеглете си Houseparty, апликацията, която е after work версията на Zoom. Прекрасна за конферентни разговори с  по няколко чаши Bloody Mary (след като сте си направили фиц зарядката обаче).

Обикновено дните ми под карантина минават безкрайно подобно и почти всяка вечер завършва с филм, a после книга. Предлагам ви микс от американски и европейски филми– The Intouchables (2011), The Report (2017), Rust and bone (2012) и The Star Maker (1995).

И кратка селекция от любими, пак international книги – любимитият ми Харуки Мураками – 1Q84, Kafka on the Shore и The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared на Юнас Юнасон.

Ако пък ви писне от Netfliх, както при мен се случи в последно време, ви препоръчвам Маsterclass. Да, това е от рекламата в Youtube, която нон стоп ви излиза с различни известни творци като например Nathalie Portman, Ren Howard, Anna Wintour, Martin Scorsese, Annie Leibovirz и много други, които споделят детайли и know how oт техните професии. 

Стремя се уикендите ми да се усещат по-различно затова гледам да разнообразявам репертоара си. Например с рисуване + чаша вино – начина по който преливат акварелните боички пречиства ума ми от всякакви вредни коронски мисли. Няма да крия, че една се случва да минат и няколко часа в играене на Sims 4. Ако не друго, поне там имам свободата да излизам и да се срещам с приятели, и не само.. 

Споделям и един от прекрасен безплатен онлайн курс за интересуващите се от мода по-специално. Institut Français de la Mode предлага курс: Understanding Fashion: from Business to Culture. В него има интервюта и от много модни къщи като – CHANEL, GUCCI както и contemporary – Jacquemus.

Линк – https://www.futurelearn.com/courses/understanding-fashion-from-business-to-culture

Ако имате нужда като мен да се обличате, но без да има къде да ходите ви препоръчвам да се забавлявате с daily challenges на @covistyle. Най-после свежи хора правят нещо различно за да разведрят обстановката.

И на последно място ако сте жадни за културно обогатяване, което е различно от книги и филми ще ви зарадвам (надявам се!) с няколко онлайн музея, които ни предлагат да се докоснем до изкуството им с виртуално турове. Enjoy!

Online Virtual Tours:

Le Louvre – Paris

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

Metropolitan Museum – New York

https://artsandculture.google.com/explore

Hermitage – Saint Petersburg

https://bit.ly/2wXJDPf

National Gallery of Art – Washington

https://www.nga.gov/index.html

British Museum – London

https://www.britishmuseum.org/collection

Pinacoteca di Brera – Milano

https://pinacotecabrera.org/virtualtour/start.html

Prado – Madrid

https://bit.ly/3bVYgRW

LVMH Foundation Paris – Digital Events

https://www.fondationlouisvuitton.fr/en/calendar.html

Post a Comment